İçişleri Bakanlığının talimatı ve Resmi Gazetede yapılan duyurular neticesinde bekçi kadrosu kamuya yeniden getirildi. Buna göre bekçilerin kamuya yeniden alınması ile çok sayıda ilan yayımlanmaya başladı. Geçtiğimiz sene 7 bin bekçi alımı yapıldı ve bu sene de ilk aşama olarak 7 bin bekçi alımı yapılacak.

Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin bekçi alımı ilanı yayımlandı. Peki çarşı ve mahalle bekçisinin çalışma saatleri nedir, bekçiler hangi saatlerde çalışır, bekçiler gece mi çalışır, gündüz çalışan bekçi var mı? Çok merak edilen ve İşin Olsa ekibimize gelen bu soruların yanıtını veriyoruz.

BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü ya da İçişleri Bakanlığınca resmi olarak çalışma saatlerine ilişkin bir bilgi yok. Ancak bekçiler ile yaptığımız görevlerde Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçilerinin genel olarak akşam saat: 18.00 - 19.00 itibari ile göreve başladığı ve 12 saat boyunca sabah: 06.00 - 07.00 surlarına kadar çalıştığını öğrendik. Ancak bu saatler çalışılan yere göre değişiklik gösteriyor. Bilindiği üzere Doğu Anadolu Bölgelerindeki iller ile Batı illerindeki güneşin doğma ve batma saatleri değişiktir. Yani bekçiler akşam üstü göreve başlar, gece boyunca çalışır ve sabah saatlerinde güneşin aydınlanması ile de görevini bitirir. Bekçiler gündüz çalışmamaktadır.

BEKÇİ MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim