Geçtiğimiz aylarda çıkan haberlere göre bekçi alımlarının yapılacağı belirtilmekteydi. Yine bu açıklamalarının ardından ülkemizin 5 farklı şehri için bekçi alımları gerçekleştirildi. Bu bekçiler mahalle ve çarşılarda görev almaya başladı. Yine güvenlik anlamında alınan önlemlerden bir tanesi ile geçici ve kalıcı köy korucularının artırılması olmuştu. Buna göre ilerleyen aylarda bekçi alımlarının artacağı ve köy korucularının sayısının daha da artacağı beklenmektedir.

Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarının artması ile güvenlik alanında yapılan önlemler artırılmaya başlandı. Güvenlik personeli sayısı yeterli düzeyde var gözüküyor ancak bu sayının daha da artması için ilerleyen aylarda mahalle ve çarşılarda görev almak üzere çok sayıda bekçi alımının yapılması beklenmektedir. Bilindiği giib eskiden bekçi alımları vardı fakat bekçilik alanı kapatılarak polisliğe aktarılmıştı. Yine güvenlik zayiatlarının en aza indirilmesi ve personel sayısının artırılması için İçişleri Bakanlığı ilanlar yayınlamaya devam etmekte ve korucu sayısının artırılması için çalışmalar yürütülmektedir.

Şu anda bu konu hakkında görüşmelerin devam ettiği bilinmektedir. Ancak bekçi alımlarının kısa sürede başlayacağı ve Türkiye'nin farklı bölgeleri için alımlar yapılacağı ve korucu sayısının ise giderek artırılacağı yönünde açıklamaar gelmektedir. İlerleyen aylarda konu hakkında açıklama beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim