Ülkemizde bu sene içerisinde 7 bin bekçi alımı daha sonrasında ise sayının 17 bine kadar yükseltilmesi bekleniyordu. İlanlar ne zaman yayımlanacak derken bekçi alımlarının yürütmesi Polis Akademisi Bakanlığına verildiği için ilan Polis Akademisi Başkanlığınca yayımlandı ve kamuoyuna 7 bin bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Ancak mezuniyet konusunda adayları üzen gelişme yaşandı.

Olağanüstü Hal durumundan dolayı çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK'da bekçi alımının en az ilköğretim düzeyinde düşürülebileceği belirtilmişti. Yani artık ilanların ilköğretim seviyesine düşürülmesindeki engel kaldırılmıştı fakat Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı ilan da en az lise mezunu adaylarının başvurusu kabul edileceği belirtildi. Peki mezuniyet şartı esnetilecek mi?

İLKÖĞRETİM MEZUNLARI DA HAK İSTİYOR!

Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile ilköğretim mezunu adaylar için de bekçi olma yolu açıldı. Bu KHK'dan sonra ilk bekçi alımı ilanı yayımlandı fakat ilköğretim mezunları için ilan yayımlanmadı ve en az lise mezunu adaylar için 7 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre ilköğretim mezunu adaylar da bekçi alımı için hak talep etmeye devam ediyor.

Peki bekçi alımında şartlar esnetilecek mi? Eğer ilan yayımlandığı şekilde yeniden duyurulursa ilköğretim mezunları 7 bin bekçi alımına başvuru yapamayacak fakat düzenleme yapılırsa ilköğretim mezunu adaylarının da bekçi alımına başvuru yapabilmesi ön görülmektedir. Gelişmeler oldukça aktaracağız.

Editör: TE Bilisim