Emniyet Genel Müdürlüğüne OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edildi. Buna göre yakın zaman içerisinde 6 farklı ilde toplam 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacak.

Peki Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımında aranacak olan şartlar nelerdir? Bekçilerin kılık kıyafeti nasıldır? Bekçi görevi nelerdir? Bekçiler ne kadar maaş alır ve bekçi pozisyon hakkında sıkça sorulan soruları sizler için derledik.

BEKÇİ ALIMI ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

BEKÇİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR (S.S.S.)

Bekçi Görevi Nedir?

Bekçi görevlendirilmiş olduğu çarşı ya da mahallede görev yaparak burada yaşayan halkın huzurunu sağlamak ile görevli ve huzursuzluğu bozacak olan kişileri bölgeden uzaklaştırarak bazı konularda istihbarat sağlaması görevidir.

Bekçi Kıyafeti Nedir?

Bekçiler polislerin giymiş olduğu kıyafete benzeyen ve rengi kahverengi olan bir resmi elbise giymektedir. Yani bekçi personelleri sivil olarak dolaşmamaktadır.

Bekçi Maaşı Ne Kadar?

Kamuya yeni bekçi alımlarında göreve başlayan bekçiler genel olarak 2 bin 700 liradan başlayan maaş almakta olup bu maaş bekçinin görev yaptığı il ve hizmet süresine göre değişebilmektedir.

Bekçi Alımları Ne Zaman Yapılacak?

EGM'ye tahsis edilen 7 bin bekçi alımının yakın zamanda yapılması beklenmektedir. EGM tarafından ilanlar hazırlanmakta olup her an ilanlar yayımlanabilir.

Bekçi Alımları Hangi İllere Yapılacak?

Bekçi alımları Türkiye geneli yapılmakta olup 7 bin bekçi alımının İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin illeri için yapılacak olup yine terör olaylarının olduğu illerde de bekçi alımları yapılmaktadır.

BEKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim