Ülke gündeminde bir süredir bulunmakta olan bedelli askerlik konusu hakkında görüşmeler yapılmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrasında detayların açıklanacağını söylemişti. Buna göre ülke genelinde milyonlarca ilgilendiren bedelli askerlik hakkında önemli detaylar açığa çıktı.

Bir süredir sosyal medya üzerinden pek çok kişi bedelli askerlik ücreti ve yaş şartı hakkında açıklamalar yapmaya devam ederken bugün 24 TV tarafından önemli bir açıklama yapıldı ve bedelli askerlik hususunda yaş ile ücret detaylarının netleştiği belirtildi. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, hangi yaş aralığını kapsayacak?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRET ve YAŞ

24 TV'den yapılan duyuru ile bedelli askerliğin 27 ile üzerinde yaşında olanları kapsayacağı söylendi. 27 yaşın altında olanların bedelli askerlikten yararlanmayacağı öğrenildi. Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? Buna göre ön görülen rakam uzun süredir bedelli askerlik için 20 bin lira idi ve beklendiği gibi oldu. Öyle ki bedelli askerlik ücreti 20 bin lira olarak belirlendiği kamuoyuna açıklandı.

Editör: TE Bilisim