Bilindiği üzere uzun süredir bedelli askerlik gündeme gelmeye devam ediyor. Her ne kadar bu konuda hükümetin cevabı red konusunda nette olsa belli yaşlara gelmiş olan kişiler askerliği bedelli yapmak istediği için bedelli askerliğin tekrar gündeme gelmesini istiyor.

Bedelli askerlik konusunda hükümetten yapılan açıklamalara göre her hangi bir çalışmanın olmadığı belirtilmektedir. Özellikle operasyonların ve teröre karşı çatışmaların devam ettiği şu sıralarda bedelli askerlik konusunda çalışma yapılmasının doğru olmayacağı bizzat açıklanmıştı. Ancak yine de bedelli askerlik konusunda yeni sistemi fikirleri ortaya atılmaya devam ediyor.

METİN TAŞ GÜNDEME GETİRDİ

Milliyet Gazetesi yazarı olarak bilinmekte olan Metin Taş bedelli askerlik konusunda gündeme yeni bir fikir daha ortaya koydu. Metin Taş'ın yorumuna göre bedelli askerlik uygulamasının devletin para kazanması için iyi bir sistem olduğu belirtilirken Türkiye'nin faydasına olması için profesyonel orduya geçilmesinin daha iyi bir karar olacağı belirtildi.

Metin Taş'a göre bedelli askerlik sistemine geçilmesi ile profesyonel ordunun devreye girmesi gerektiği ve bedelli askerlikten elde edilecek olan gelir ile profesyonel ordu ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği belirtildi. Bedelli askerlik için maddi durumu iyi olmayan kişilerin ise belirli bir süre zarfı boyunca ücret almadan kamu kurumlarında belirlenecek pozisyonlar da çalıştırılması gerektiği belirtildi.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim