AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan 'Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi 'bedelli' ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı' diye konuştu.

“Hükümet nezdinde bedelli askerlik çalışması başladı” şeklinde açıklamalar gerçekleştirildi. “Hükümet yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre seçimden önce yetişmesi zor gözüküyor” şeklinde ifadelere yer veren Atik, bedelli askerlik konusuna ilişkin şu sözleri kaydetti:

Hükümet içinde Milli Savunma bakanlığı ve ilgili bakanlıklar bedelli askerlik çalışmasını başlatmış vaziyetteler. Seçimden sonra bedelli askerliğin hükümet kurulur kurulmaz gündeme gelmesini bekliyoruz.Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti 'Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak.' demişti. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır." ifadelerine yer vermişti

Bedelli askerlik için gün sayan asker adayları için müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Bu hafta açıklanacak bedelli askerlik ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Asker adayları Bedelli askerliğin fiyatının ne kadar olacağını ve yaş sınırını merak içinde aratıyorlar.Asker adaylarının merak içinde beklediği bedelli askerlik ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamada bulunmuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce verdiği talimat doğrultusunda bedelli askerlik konusunda çalışmalar tamamlandı. Buna göre bedellide yaş 26, ücret ise 20 bin TL olacağı iddia edildi. Şimdi haberimizin detaylarına bakalım

Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Kararın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak." demiş ve "Partilerin Meclis grupları 15 Temmuz'dan sonra bir çalışma kararı alırlarsa Anayasa gereği Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girecek. Ne olacağını Meclis'te grubu olan siyasi partilerin ortak alacağı karar belirleyecek." açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim