Bilindiği gibi belli bir yaşa gelmiş ve askere gitmek istemeyenler için bedelli askerlik düzenlemelerin yapıldığı ve bu konu hakkında görüşmelerin olduğu sıklıkla sosyal medya da yazılmaktadır. Her ne kadar hükümet kanadından veya her hangi bir milletvekilinden bedelli askerlik konusu hakkında çalışmaların yapıldığına dair açıklama yapılmasa da binlerce kişi bedelli askerlik konusunda açıklama yapılmasını beklemekte ve bedelli askerliğin kesin olarak gelip gelmeyeceğini öğrenmek istemektedir. Bugün sonunda merak ile beklenen bedelli askerlik hakkında Başbakan Yardımcısı ve Türk Siyasetçisi Veysi Kaynak'tan açıklama geldi.

Bedelli Askerlik Gündemde Yok

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak yaptığı açıklamasında net şekilde konuşarak bedelli askerlik konusunun gündemlerinde olmadığını ve bu konu hakkında her hangi bir çalışmanın da yapılmadığını belirtti.

Şimdi bedelli askerliğin çıkartılması ve 6 ay sonra yeni bir bedelli askerliğin çıkartılmasının yanlış olacağını belirten Veysi Kaynak öncelikle Türkiye'nin asker ihtiyacının olup olmadığına dair net incelemelerin yapılması ve bu incelemelerin ardından görüşmelerin yapıldıktan sonra bedelli askerliğin tekrar gündeme gelebilmesi konusunu sözlerinde yer verdi. Bedelli askerlik bekleyenler her hangi bir çalışmanın gündemde olmadığını öğrenmiş olup bu konu da uzun bir süre yeni bir açıklamanın da yapılması pek beklenmemektedir.
Editör: TE Bilisim