Beklenen müjdeli haberi alan taşeron işçiler büyük bir sevinç yaşarken, ne zaman kadroya geçeceklerini meark etmeye başladı. Peki hangi kurumların dışında kalanlar kadroya dahil edilmeyecek. İşte bu soruların cevapları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Aralık Salı günü verilen müjdeyle kamuda bulunan taşeronlar kadroya geçilecek açıklaması yapılmıştı. 900 bin çalışanı ilgilendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamaları büyük bir coşkuyla karşılanırken herkes şimdilerde ise hangi kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanları bu pozisyona geçeceğini ve kimlerin kadrolaşma sürecine dahil olmayacağını merak etmeye başlamış durumda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, tarafından yapılan açıklama ile birlikte Merkez yönetiminde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler ve düzenleyici ile Denetleyici kurumlar dahilinde Sosyal Güvenlik kurumlarında çalışan personeller kadroya geçirilecek. 5018 sayılı kanun dışında kalan bütçe kuruluşlarındaki çalışan taşeron işçiler kadroya geçemeyecek.

Bu kadrolar Devlet Personel başkanlığı tarafından duyurulmuş olup aşğıda bu kurumlara ulaşabilirsiniz. Kurumlara ulaşmak için aşağıdaki PDF dosyasını inceşeyebilir yada Devlet personel Başkanlığı tarafından resmi internet sayfasından 5018 SAYILI KANUN DIŞINDA KALAN ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR adı başlığı altındaki kuruluşları inceleyebilirsiniz.

KURUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

http://euygulama.dpb.gov.tr/devletteskilati/kontrollu/Butce.aspx

Editör: TE Bilisim