Ülkemizde açıklana son rakamlara göre 3,5 milyon Suriyeli olduğu belirtilmektedir. Suriyeli vatandaşlar Türkiye'nin farklı noktalarında açılmış olan çadır kentlerde ya da kiralık evlerde kalmaktadır. Her sene bilindiği gibi Suriyeliler bayramda ailelerini, akrabalarını ve yakınlarını görmek için Suriyeye gitmektedir.

Bu senede yüz binlerce Suriyeli yeniden memleketlerine gitmek için tüm çocuklarını, ailesini, eşyalarını topladı ve Türkiye sınırı üzerinden Suriye'ye geçti. Bayram sonunda bu kişilerin yeniden Türkiye'ye gelmesi bekleniyordu. Bayram sonra erdi ve sınırda hareketli dakikalar yaşanmaya başlandı.

TÜRKİYE'YE GERİ GELDİLER

Ülkelerine gitmek ailelerini, akrabalarını ve yakınlarını görmek isteyen 83 bin Suriyeli vatandaş Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden memleketlerine gitmişti. Öyle ki Ramazan Bayramı sona erdi ve bugün tüm gözler yeniden Cilvegözü Sınır Kapısına çevrildi. Düşünüldüğü gibi oldu sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar sınır kapısında büyük bir yoğunluk yaşandı, kuyruklar oluştu ve saatlerce Suriyelilerin yeniden Türkiye'ye geçişi için izinler verildi. Önümüzdeki Kurban Bayramında da yine yüz binlerce Suriyeli hatta Suriye'de iç karışıklık kalmadığı için bu sayı giderek artıyor ülkelerine gitmesi ve yeniden Kurban Bayramının bitmesi ile Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim