Yemen'de Belili Camiin'e yapılan bombalı saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti.Yemen'in başkenti Sana'da, Belili Camii'ni hedef alan iki intihar saldırısında 25 kişi öldü.Yapılan intihar saldırısında camii'de bulunan çok sayıda Yemen Vatandaşı'da yaralandı.

AFP'nin tanıklardan aktardığı habere göre; patlama, kentin kontrolünü elinde bulunduran Şii Husilerin bayram namazına gittiği esnada meydana geldi. 

Görgü tanıkları, cami içindeki ilk patlamanın akabinde bir intihar bombacısının ibadet için camiye gelenler dışarı çıkarken, girişte üzerindeki bombayı patlattığını aktardı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Sana geçen aylarda Şiileri hedef alan ve IŞİD tarafından gerçekleştirilen bir dizi intihar saldırısının hedefi olmuştu.


CUMHURBAŞKANI HADİ ADEN'E DÖNDÜ, 2 GÜN SONRA...

Ülkeyi sarsan bombalı saldırı, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin (70) sürgünde bulunduğu Suudi Arabistan'dan ülkenin güneyindeki Aden şehrine dönmesinden sadece iki gün sonra yaşandı. 

Hadi, Mart ayında Şii Husilerin ilerleyişi üzerine ülkeyi terk etmişti. Suudi Arabistan öncülüğünde Arap devletlerinden oluşan bir koalisyon ise bir süreden beri Husilere hava saldırısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Hadi, Salı günü sürgünden Şii Husilerin çekildiği Aden kentine dönmüştü.

Cumhurbaşkanı Hadi yanlılarıyla birlikte gerçekleştirilen saldırılar, İran'ın desteğini arkasına alan isyancıların Aden'in de aralarında bulunduğu bazı bölgelerden çekilmesini sağladı.Hürriyet

Editör: TE Bilisim