Polis Meslek Eğitim Merkezi polis alımına bilindiği üzere başvuru yapacak olan adaylardan bazı şartlar aranmaktadır. Ancak bu şartların yüksek olmasından dolayı pek çok aday başvuru yapamamaktadır. Bu sebepten ötürü 20. dönem POMEM 10 bin polis alımına müracaat sayısı oldukça düşük oldu ve Bakan Süleyman Soylu sadece 14 bin 500 kişinin müracaat ettiğini duyurdu.

Gerekli talimatları verdiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müracaat şartlarının esnetileceğini duyurdu. Buna göre polis alımına başvuru yapan kişi sayısının artırılmaya çalışılıyor. Peki yeni şartlar nasıl olmalı? Adaylar hangi şartların değişmesini istiyor.

HANGİ ŞARTLAR DEĞİŞTİRİLMELİ

Adayların yorumlarına ve polis alımı müracaatların nasıl artırılabileceğine bakıldığında;

YAŞ ŞARTLARI

Öncelikle 28 yaş sınırından dolayı çok sayıda adayın polis alımı ilanına müracaat edemiyor.
Aday Yorumları: Adaylar yaş şartının 35 olmasını istiyor.

MEZUNİYET ŞARTI

POMEM polis alımında lisans mezunu şartı arandığı için yüz binlerce aday başvuru yapamamaktadır. Başvuru şartlarının lise veya önlisans seviyesine çekilmesi ile başvuru sayısı ciddi oranda artacaktır.
Aday Yorumları: Çok sayıda polis adayı başvuru şartlarının lise ya da önlisans seviyesine çekilmesini istemektedir.

KPSS ŞARTI

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı her ne kadar 60 düşük puanda tutuluyor olsa da bazı adaylar KPSS'ye çalışmadıkları için düşük aldıklarını ve bu yüzden başvuru yapamadıklarını dile getirmektedir.
Aday Yorumları: Adayların büyük bir bölümü KPSS şartının tamamen kaldırılmasını talep etmektedir.

Yukarıda belirtilmiş olan şartların uygulanması ile polis alımı müracaatlarının ciddi oranda artabileceği düşünülmektedir. Şartların kesin olarak belirlenmesi ile duyuru yapacağız.

DEĞİŞMESİNİ İSTEDİĞİNİZ ŞARTLARI YORUM ATABİLİRSİNİZ
Editör: TE Bilisim