696 Sayılı KHK ile kadroya alınan işçilerin başvuruları tamamlandı. Yeni aşamada adaylara uygulanacak mülakat ve uygulama sınavı işlemleri için çalışmalar devam ediyor. Kamuda kadro alamayan bir çok işçinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu'da gelecek mutlu bir haber için bekleyişe geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KİT'lerle ilgili 12 Ocak tarihindeki açıklamalarının ardından geçtiğimiz günlerde KİT'lerde bulunan taşeronlar ile ilgili çalışma yapılacağını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise Ak Parti Grup toplantısında milletvekillerine sunum yaptı. Başbakandan son dakika KİT açıklaması geldi. 

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞINDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun Akparti grup toplantısında taşeron düzenlemesi hakkında bilgi verdiği duyuruldu. Milliyet'te yer alan habere göre bazı milletvekillerinin yer aldığı basına kapalı gerçekleşen toplantının ana gündem maddelerinden bir tanesi de KİT'lerdeki taşeron düzenlemesiydi. Bakan Sarıoğlu son düzenleme hakkında yaptığı sunumun son yapılan düzenleme hakkında olduğu belirtildi. Süre kısıtlı olması nedeniyle milletvekillerden gelen sorulara yazılı olarak cevap verilmesine karar verildiği belirtildi. 

BAŞBAKANDAN KİT'LER İÇİN AÇIKLAMA

Başbakan Binali YILDIRIM son düzenlemenin ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında taşeronlarla ilgili düzenlemenin detaylarının anlatıldığını belirtti. Başbakan YILDIRIM "KİT'lerde çalışanlar memur yada kamu işçisi gibi düşünülmemesi lazım. KİT'lerde mülkiyet Hazineye aittir. KİT'lerin sahibi hazinedir. Hazine bunlara kadro verecek. Bu kadrolara da vasıflı elemanlar, taşeronlar istihdam edilecek. Şartları sağlayan herkes bundan yararlanmış olacak" dedi.

"KİT'LERİ HAZİNE KADROYA ALACAK"

Başakan Binali YILDIRIM son açıklaması ile KİT'lerin kadroya alınmasını Hazine yapacağını açıkladı. Hazine KİT'lerin sahibi olduğunu ve şartları taşıyan herkez kadroya alınacağını belirtti. Yeni açıklamanın adından gözler Hazineye çevrildi. Hemen başlanılması planlanan çalışmaya ilişkin yeni detayları paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim