Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ü ziyaret eden ve çeşitli çalışmalara öncülük ederek açılışlar gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmasında önemli ifadelerde bulundu.

700 MİLYONLUK YATIRIM VE 5 BİN İSTİHDAM!

Başbakan Binali Yıldırım düzenlenen etkinlikte halka karşı konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada gerekli imzaların atılarak Bingöl'e yeni tesis kurulacağını anlattı. Ortalama 700 milyon lira değerinde yatırım ile kurulması planlanan tesisin 5 bin kişiye istihdam olacağını ifade etti.

Konuşmasına Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için yatırımların dahada arttırılacağını belirten Yıldırım;
"Bugün elimiz boş gelmedik. Size 2 önemli müjdem var. Bingöl'e büyük bir süt entegre tesisi kuruyoruz. Onun kararını imzalayarak geldim. Muharrem Yılmaz'ın kendisi de aramızda. Burada 700 milyon liradan fazla yatırım yapacak, 5 bin kardeşimize iş imkanı sağlayacak. Hayırlı uğurlu olsun. Teşviği imzaladık, kararını aldık ve bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Zaten beklemeden kazmayı vurdu, Allah kendisinden razı olsun. Ülkemde taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun." dedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Yıldırım, bu tesis ile hayvancılığın ve sütçülüğün çok daha önem kazanarak artış göstereceğini belirtti.

Konuşmasına devam eden ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üreticilerin emeklerinin karşılığını daha fazlasını vermeyi amaçlayan uygulamanın başlatıldığı müjdesini vererek süt primlerininde %100 arttırıldığı müjdesini verdi.

Törenin ardından Başbakan Binali Yıldırım alanda kurulan iftar programına dahil oldu.

İŞİNOLSA.COM

Editör: TE Bilisim