Taşeron işçilere kadro verilmesi hakkında uzun süredir görüşmeler devam ediyor. Buna göre bir milyona yakın taşeron işçinin kadro alması konusunda artık bir sonuca varılması beklenirken 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişimi nedeni ile süreçlerin pek çoğu askıya alındı. Taşeron işçiler hakkında o dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve şu anki dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında soruşturmaların tamamlanması ile Taşeron işçilerin kadro alması hakkında görüşmelerin devam edeceğini söylemişti. Dün taşeron işçilerin kadro alması hakkında önemli bir açıklama daha yapıldı.

Bazı Problemler Var

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Taşeron işçilere kadro hakkında da soru yöneltilen Başbakan Yardımcısı bu konu hakkında görüşmeleri ve çalışmaların halen devam ettiğini ancak bazı problemlerin olduğu bunların bitirilmesi ile taşeron işçilerin kadro alacağını ifade etti.

Tarih konusunda Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli her hangi bir açıklama yapmadı. Ancak eski açıklamalara bakıldığın da şu anki dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taşeron işçilere kadro verilmesi sürecinin 2017 yılını bulacağını belirtmişti. Bu konu hakkında ilerleyen günlerde yaşanacak olan gelişmeler ile tarih hakkında bazı detaylar ortaya çıkabilir. Ancak şu anda hükümet bu konu hakkında açıklama yapmıyor çünkü bazı problemlerin giderilmesi gerekiyor.
Editör: TE Bilisim