Bilindiği gibi uzun bir süredir taşeron işçilerin kadro alması hakkında görüşmeler devam etmektedir. Yapılan bu görüşmeler ilk olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde başlamış ve Başbakanlık koltuğuna Binali Yıldırım'ın geçmesi ile görüşmeler devam etmiştir. Ne zaman taşeron işçilere kadro verilecek çalışmalar ne durumda açıklamaları beklenirken 15 Temmuz'da yaşannan askeri darbe girişiminin ardından taşeron işçilere kadro görüşmeleri birkaç ay boyunca sarktı ve işçiler uzun bir süre haber alamadı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli kadro bekleyen taşeron işçilere Türkiye Büyük Millet Meclisinden önemli açıklamalarda bulundu.

Taşeron İşçilere Kadro Verilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisinden pek çok konu hakkında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 720 bin taşeron işçiye kesin olarak kadro verileceğini ve işçilerin bu konu hakkında hiçbir tereddütlerinin olmaması gerektiğini belirtti.

Peki taşeron işçilere ne zaman kadro verilecek? Yapılan açıklamaya göre her hangi bir tarih verilmedi ancak görüşmelerin devam ettiği ve kesin olarak taşeron işçilere kadro verileceği açıklamasının yapılması ile bir milyona yakın kadro bekleyen işçi müjdeli haber ile sevindi. 2016 yılı içerisinde taşeron işçilere kadro verilmesi beklenmemekte olup 2017 Ocak ayından itibaren görüşmelerin hızlanması ile kademe kademe taşeronlara kadro verilmesi çalışması başlayabilir.
Editör: TE Bilisim