Ankara'da 4 saat süren MGK sonrası Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Milli Güvenlik Kurulunun tavsiyesi doğrultusunda OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karar verildi. Teskere TBMM'ye gönderildi. Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir BOZDAĞ'ın soruları cevaplandırdığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ve Başbakan'ın KİT işçilerini Hazine'nin kadroya alınmasına ilişkin sürecin nasıl işleyeceği soruldu.

KİT İŞÇİLERİ KADROYA NASIL ALINACAK?

Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu 20:30'da başladı. 21'45'te sona erdi. Hükümet Sözcüsü Bekir BOZDAĞ bakanlar kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. KİT işçilerinin kadroya geçiş sürecine ilişkin soruya cevap veren BOZDAĞ, KİT'lerin Hazineye bağlı olduğunu ve Hazine'nin işçileri kadroya alınması konusunda Başbakan Binali YILDIRIM'ın sözlerini yenilemek istediğini söyledi. Açıklamasında, Başbakanımız KİT'lerin kadroya alınması için bir yöntem ortaya koyduğunu belirtti. Hazine'de kadro ihtiyacının onaylandığında belirli usullere göre kadroya alınacağını açıkladı. Hazinenin kadrolu işçiye ihtiyacı olduğunda peyder pey olarak kadroya geçirileceği belirtildi.;

ZAMANLA TAMAMI KADROLU HALE GELECEK

Bozdağ'ın KİT'lerle ilgili son dakika yaptığı açıklamada KİT'in kadrolu işçiye ihtiyacı oldukça kadroya alınacağını ve bunun Hazine tarafından karışılacağını söyledi. Bozdağ "KİT'lerde çalışan işçilerin peyder pey o kadrolara geçirilmiş olacak" dedi.

Editör: TE Bilisim