Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan 720 bin civarı taşeron işçileri devletten uzun süredir güvence istemeye devam ediyor. Buna göre taşeron yasası ne zaman yürürlüğe girecek, detaylar ne zaman paylaşılacak derken yavaş yavaş konu hakkında yeni duyurular yapılmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere taşeron yasasının Aralık ayının sonları ya da Ocak 2018'de yürürlüğe girmesi ve taşeron işçilere devlet güvencesinin verilmesi beklenmektedir. Buna göre taşeron yasası hakkında yeni gelişmeler beklenirken Başbakan Binali Yıldırım konu hakkında çok önemli bir açıklama yaptı. Peki detaylar nedir?

12 MADDEDEN OLUŞACAK

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da taşeron yasasının 12 maddeden oluşacağı belirtildi. Tabi maddeler ve maddelerin ayrıntıları hakkında bilgi verilmemiş olup sadece önden bir açıklama yapılmış ve işçilere müjdeli haberler verilmiş oldu.

SÜRESİZ SÖZLEŞME

Taşeron işçiler bilindiği üzere şu anda yıllık olarak sözleşmelerini yenilemek de ve yıl sonunda çalıştığı kurumun isteğine bağlı olarak sözleşmesinin yenileyebilmektedir. Sözleşme süresi ne kadar olacak sorularına yanıt olarak genelde 3 sene tahmin edilirken Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilere süresiz sözleşmenin yapılmasının öngörüldüğünü söyledi ve konu hakkında ilerleyen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuru yapacağını ifade etti.

İlandan İlk Haberdar Olmak İstiyorsanız;
Bildirim Almak İçin: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Ediniz (350 Bin Kişilk Aileyiz)

Editör: TE Bilisim