Başbakan Binali YILDIRIM Zonguldak'ta gündeme ilişkin bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Gündemden düşmeyen konulardan bir tanesi olan taşeron düzenlemesinde, kadroya alınamayan KİT işçileri için ardı ardına açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Son olarak Bakanlar Kurulu sonrası ve hükümet sözcüsü olan Bekir BOZDAĞ Hazinelerin kadro ihtiyacı oldukça peyder pey KİT'lerin tamamı kadroya alınacak demişti. Başbakan Binali YILDIRIM'dan yeni KİT açıklaması

BAŞBAKAN YILDIRIMDAN YENİ KİT AÇIKLAMASI

Başbakan YILDIRIM, yeni düzenleme ile 1 milyon kişinin sorununu çözdüklerini ve işçilerin kadroya alınma sürecini başlattıklarını söyledi. Ayrıca bir çok kez KİT personellerin mağdur olduğuna dair bilgi kirliliğine de değinerek, konu ile ilgili gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Nasıl bir süreç işletileceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

NASIL BİR SÜREÇ İZLENECEK?

Başbakan Binali YILDIRIM, KİT'ler kadro verileceğini ve kadrolu işçi ihtiyacı bulundukça taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınacağını söyledi. Böylece KİT işçilerin tamamı kadroya geçeceğini söyledi.

KİT'LERE KADRO TAHSİSİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni yapılan açıklamaların ardından KİT kurumlarının kadro ihtiyacı ne zaman olacak ve KİT'lere ne zaman kadro verilecek sorularına yöneltti. KİT'ler de  kadro alınırken çalışan işçilerin öncelik verileceği belirtiliyor. Yasal bir düzenleme yapılmadığı için kurumlar nasıl bir yol izleyecek? Maliye Bakanlığının ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığınca süreç ile ilgili resmi bir açıklama yapılmaya ihtiyaç bulunuyor.

Editör: TE Bilisim