Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca kişi bedelli askerliğin çıkması konusunda hükümetten yardım talep etmekteydi. Öyle ki seçimlerin erkene alınması ile müjde gelir mi derken hükümet cephesinden çok önemli açıklamalar geldi ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından bedelli askerlik açıklamaları yapıldı.

Buna göre Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik hakkında müjdeleyici açıklama yapması ile pek çok kişi yeniden hükümet gündemine bedelli konusunun girmesine sevindi. Peki bedelli askerlik çıkacak mı? Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Başbakan Binali Yıldırım dün akşam katıldığı televizyon programında konuyu değerlendirdi.

HÜKÜMET GÜNDEMİNDE OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım tarafından "Yeni hükümetin gündemindeki konulardan birisi bu olacak. Bu bir reform. Bence şartlar oluştu. Bir birikim var, bunu bedelli ile sadece çözmek mümkün değil. Bütün boyutları ile ele almak lazım" ifadeleri kullanıldı. Öyle ki bedelli askerlik konusunda titiz bir çalışma yürütülecek ancak nasıl bir sonuca varılacak net olarak bilinmiyor.

Bilindiği üzere bedelli askerlik konusunu bekleyen milyonlarca kişi olduğu ve askerliğini tecil ettiren kişi sayısının ise 5,5 milyon olduğu duyurulmuştu. Her sene 350 bin er askere alındığında dolayı bu sayının bir anca önce bitirilebilmesi için çalışmalar yapılacak.

Editör: TE Bilisim