Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı raporlara göre geçmiş senelere göre işsizlik oranlarının giderek arttığı görülmektedir. Bu işsizlik rakamlarının azalması ve daha fazla kişiye istihdam fırsatı verilebilmesi için hükümet ile İŞKUR çalışmalarına yıl boyu devam etmektedir. Başbakan Binali Yıldırım'da canlı yayın üzerinden iş arayanlara müjdeli bir haber vererek 2 milyon kişiye istihdam fırsatı verileceğini duyurdu.

İstihdam Seferberliği Başlatıldı

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında bir mutabakatı istihdam seferberliğini komuoyuna ilan ettiklerini duyurdu.

İŞKUR aracılığı ile işsizlere kamu ve özel sektörde istihdam verildiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım 200 binlik sayıyı 500 bine çıkarttıklarını ve bu işçilerin maaşlarının işsizlik fonu aracılığı ile kendileri tarafından ödeneceğini belirtti.

Yine Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığınlığı bünyesinde toplam bir buçuk milyon üye olduğunu belirterek tüm üyelerin yanlarında bir kişiye istihdam vereceğini belirtti.

TOBB üyelerinin yanlarında en az bir personel istihdam ettirmesi ile toplam bir buçuk milyon kişiye iş verilmiş olacak İŞKUR'un istihdam sağladığı kişi sayısının da 500 bine çıkartılması ile 2 milyon kişiye iş verilmiş olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği bu müjdeli haber herkesi sevindirdi.
Editör: TE Bilisim