Ülkemizin bilindiği üzere 11. Cumhurbaşkanı olarak bilinen Abdullah Gül'ün yeniden cumhurbaşkanı olabilmesi için Saadet Partisi yoğun bir şekilde görüşmelerine devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Partinin de Abdullah Gül'e destek vermesini istemekteydi.

Buna göre 24 Haziran yapılacak olan seçimlerde henüz Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı belli değil ve İyi Parti Meral Akşener'den başkasına destek vermeyeceğini defalarca açıkladı. Buna göre Abdullah Gül hakkında karmaşık durumlar devam ederken Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama ile Abdullah Gül değerlendirilmesi yapıldı. Peki neler söylendi ve detaylar nedir?

YENİ YERİNİZE YARANAMAZSINIZ AÇIKLAMASI!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan Abdullah Gül açıklamasında ''Önemli görevler üstlendiğiniz bir siyasi hareketten ayrıldığınızda, ne eski yerinize ne de yeni yerinize yaranamazsınız. Tecrübeler bunu göstermiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Şu ana kadar Abdullah Gül'ün kesin olarak aday olacağına ilişkin bir açıklama yok Saadet Partisinin de büyük ihtimal ile Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Partiyi kendi tarafına çekmesi şu anlık zor gözükmektedir. Yakın zamanda Abdullah Gül hakkında yeni açıklamalar ya da adaylık hakkında bilgi gelirse İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim