Başbakan Binali YILDIRIM başkanlığında Bakanlar Kurulu sona erdi. 15:00'da başlayan bakanlar kurulunda ekonomi alanında önemli kararlar alındı.

Kamuya borçlanmaya yapılandırma, imar bağışı ve eğitim affı, emeklilere bin'er lira bayram ikramiyesi, vergi ve prim borçları yeniden yapılandırılması. İşte Bakanlar Kurulu sonrası müjdeler;

Esnaf ve sanayicileri yakından ilgilendiren ekonomik yapılandırma müjdesi. Başbakan YILDIRIM, geçmiş 5 yıl için vergi ve prim indirimi geleceğini belirtti. Bu imkanlardan yararlanmak isteyenlerin temmuz ayından önce başvuru yapması gerekecek. Ayrıca peşin ödeme yapanlarda ise indirim yapılacak. Gecikme faizinin yüzde 10'u nu ödeyenler borcunu kapanacak.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilere ikramiye müjdesi. Başbakan Binali Yıldırım bayramlarda emeklilere bayram ikramiyesi verileceğini aktardı. Ramazan bayramı öncesi bin Tl kurban bayramı öncesi bin Tl ödeme yapılacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AF GELİYOR.

Bakanlar kurulu sonrası açıklanan önemli müjdelerden bir tanesi ise Üniversite öğrencilereine af geliyor. Terörle bağlantısı bulunmayanlar bu aftan yararlanabilecek. Eğitim affına yönelin eğitim affına ilişkin detayları paylaşmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim