TEOG'un yerine getirilecek olan yeni sistem hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, açıklamalarda bulundu. illi Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından TEOG ile ilgili yapılan açıklamalara dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Liselere geçiş sistemi için TEOG'un yerine getirilecek olan eni sisteme dair Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,” TEOG'un yerine eğitim bölgesi ve sınavsız mali yerleştirme sistemini getirdik.Yeni sistemde öğrencimiz ve maili adresine en yakın olan okula yerleştirilecek” ifadelerini kullandı.

İhtiyaçtan dolayı terör sistem değişikliğinin gerçekleştiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yılmaz,” Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemi”nde  söylediğimiz gibi veli ile öğrencimiz, evine en yakın bölgede olan okula yerleşecek. Başvurular esnasında öğrencimizin böylece karşısına başvurularda 5 Okul çıkacak, ve öğrencinin tercihi gerçekleşecek.

Çocukları sınav stresinden uzak tutmak adına TEOG yerine daha kolay ve daha anlaşılır bir sistem getirdiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, amacımız bu yeni sistemle birlikte sınavsız olarak liselere geçişi sağlamak ve akademik seviyeleri farklı olan öğrencileri aynı sınıflarda tutmak” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim