Ülkemizde farklı kamu kurumlarında istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. Taşeron işçilerin kamuya geçirilme sürecinde sona geldik ve bu sene sonuna kadar gerekli çalışmaların bitirilmesi, kamuoyuna açıklanması söylenmişti.

Fakat daha sonradan taşeron işçilere kadro verilmeyeceği ve onun yerine devlet güvencesi verildikten sonra ilgili personellere sözleşmelerin yapılacağı öğrenildi. Art arda gelen açıklamalar taşeron işçileri heyecanlandırdı fakat bir türlü çalışmaların ne zaman biteceği konusunda açıklama gelmemişti. Şimdi taşerona kadro hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu önemli bir açıklama yaptı.

GEREKEN YAPILACAK AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasını Adalet ve Kalkınma Partisi Çankırı İlçe Kongresinde yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'ın konu hakkında detaylı bir duyuru yaptığını ve taşerona kadro konusunun sene sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Buna göre çalışmaların halen devam ettiği ancak hükümetin taşerona kadro konusunda ısrarcı olduğu ve 2017 yılı sonuna kadar konunun kesin sonuca bağlanacağı ve taşeron işçilerine devlet güvencesi verileceği beklenmektedir.

TÜM DETAYLARI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim