Bakan Şimşek’ten Taşeron İşçiye Kadro Müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında soruları cevapladı. Muhalefetin asgari ücret vaatlerine değinen Şimşek, aslında bu yeni bir söylem değil dedi. 1990 yılından bu yana muhalefetin hiç değişmediğini belirten Şimşek, bunlar aslında Süleyman Demirel’in öğrencileri dedi. Daha önceki seçimlerde de buna benzer boş vaatlerde bulundular dedi. Ana muhalefetin 1500 lira asgari ücret vaadi de boş bir vaat diyen Şimşek, Türkiye'nin istihdam arttırması gerekiyor dedi.

Mehmet Şimşek israf tartışmalarına da değindi. Devlette israf olmadığını dile getiren Şimşek, “Bütün araçların her türlü masrafı 3,3 milyar liradır” dedi. İktidara geldiklerinden bu yana 6.1 milyon kişiyi iş sahibi yaptıklarını belirten Şimşek, Türkiye'deki işsizlik istatistikleri Avrupa Birliği standartlarının aynısıdır dedi. Şimşek, Kılı.daroğlu’na sert sözlerle yüklenerek, Kılıçdaroğlu bu aralar bol bol palavra atıyor dedi. 2003 yılından beri 500 bine yakın öğretmen ataması yaptıklarını belirten Şimşek, taşeron işçi konusuna da değindi.

Taşeron işçi konusunu çözdük diyen Şimşek, esas işte taşeron işçi çalıştırılamayacağını söyledi. Hizmet alımı yolu ile yardımcı işlerin yapılabileceğini belirten Şimşek, karayollarında esas işte çalışan taşeron işçilerin yankın dönemde kadroya alma sürecinin başladığını söyledi. Peyder pey esas işte çalışanları önümüzdeki sezon kadroya alacağız diyen Şimşek, örneğin temizlik işinin maliyenin esas işi olmadığını ve bu işin hizmet alımı ile yapılacağını söyledi. Kamu da herhangi bir esas işi yapan ama taşeron olarak çalışanların kadroya alınacağını dile getiren Şimşek bu konuda kanun çıkarttıklarını dile getirdi.  

Editör: TE Bilisim