Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2018 yılın ilk günlerinde başlatılan kadroya geçiş sürecine ilişin bazı flash değerlendirmelerde bulundu.

ÇSPB'ye bağlı İŞKUR il müdürlüklerinin açılışına katılan Bakan Sarıeroğlu, burada kendisine eşlik eden Türkiye Büyük Milet Meclisi Eski Başkanı, Milletveliki Mehmet Ali Şahin ile Vali Kamer Çeber'in de katılımıyla hizmet binalarının açılışlarını gerçekleştirdi.

Bakan Sarıeroğlu, açılış konuşmasında son yıla damgasını vuran taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecine ilişin değerlendirmelerde bulundu.

BİR ÇILGILIK YAPTIK!

Taşeron işçilerin geçmiş uygulamaları neyse kamu kurumlarında da kapsam dışı kalmadan aynı şekilde kadroya geçirdiğine değinen Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada "Biz bir çılgınlık yaptık. Bugüne kadar AK Parti iktidarları ortasında ortaya koyduğumuz iddialar vardı, personel yönetimi ile ilgili olarak. Şuanda kamuda 100 bin kadrolu işçi sayımız var. Bizim yaptığımız düzenleme ile başvuru yapılmış incelemesi yapılmış kabul olmuş en son aldığım rakam 715 bini geçmiş durumda. Mevcutta 100 bin kişi kadrolu olduğu kamuya, 2 milyon 400 bin de memurumuz var. Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Birileri çok rahatsız oldu bu düzenlemeyi yaptığımızdan. Algılarla bilgi kirliliği yapıyorlar. Hiçbir kıstas koymadık. Direk tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz. Devlet memurları kanunda kamuda çalışma kriteri neyse onu ele aldık" dedi.

MADEN ŞEHİTLERİN AİLELERİN İSTİHDAM SORUNU DÜZELECEK!

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Soma'da yaşanan kazada hayatını kaybeden 301 vatandaşın ailelerinin istihdamı konusunda bazı sorunların var olduğunu aktardı.  Daha önce 2003 ve 2004 yıllarında Zonguldak'ta yaşanan kazalarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin istihdamı için bir yönetmelik bulunduğunu, yönetmelikte tarih kısıtı nedeniyle bu hakların verilmesi konusunda yönetmelik TBMM'de görüşüldüğünü aktardı.

Editör: TE Bilisim