Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide SARIEROĞLU yeni meslek edinmek isteyenleri heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Bakan Sarıeroğlu geçtiğim gün katıldığı bir etkinlikte, taşeron kadro düzenlemesi ve maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin istihdamında önemli açıklamalarda bulunmuştu. ÇSPB Bakanı Sarıeroğlu yeni bir proje iş ve meslek arayanları heyecanlandırdı. Meslek edinmede 10 Bin Liralık kupon desteği verileceği müjdesi sonrası gözler projenin detaylarına çevrildi. Karabük’te açıklanan yeni projenin detaylarını ve yapılan açıklamaları aktarıyoruz.

GENÇLERE KUPON DESTEĞİ : 10 BİN TL

Meslek edinmek isteyenlerin hedef kitlesini kapsayan yeni projede detaylar açıklamaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun Karabük’te bir etkinlikte yaptığı değerlendirmelerde kupon yöntemi olarak açıklanan projede kendini geliştirmek isteyenlerin her türlü desteği sağlamak için kupon desteği verileceğini belirtti. Yapılan açıklamada "Artık, 'Kupon Yöntemi' diye bir modeli uyguluyoruz. Herhangi bir konuda, geleceğin meslekleri diye adlandırdığımız bir alanda kendini geliştirmek, yetiştirmek isteyen bir gencimize, istediği zamanda, istediği eğitim içeriğinde, istediği formatta eğitim almasını sağlayacak 10 bin liralık bir kuponu vereceğiz bundan sonra. Ne zaman, hangi şartlarda eğitim almak istiyorlarsa kararı genç kardeşlerimize bırakıyoruz. Yeter ki kendilerini geliştirsinler. Yeter ki iş ve meslek sahibi olmakla ilgili gayret içinde olsunlar." denildi. 

KUPON YÖNTEMİ NEDİR?

Bakan Sarıeroğlu'un açıklamalarıyla ortaya koyulan meslek edinmek isteyenlere yönelik olarak sunulacak olan kupon yöntemi nedir? Meslek edinmek isteyenlere İŞKUR faaliyetlerinden daha fazla yararlanmaların sağlamak ve her türlü desteğin sağlanması için adaylara 10 Bin Tl verilecek. Bilindiği gibi ilk kez Başbakan Binali YILDIRIM ve ÇSPB tarafından daha önce yapılan açıklamalarda meslek eğitiminde uygulanacak olan kupon yönteminde nitelikli üçgücünün yetişmesi sağlanacak. Eğitim ücretlerini İŞKUR sağlayacak ve eğitimi alanlar bu mesleki eğitim ile kazanacakları meslekler ile istihdama katkı sağlayacaklar. Eğitim kurumlarından istihdam garantisi taahhüdü alınacağı belirtildi.

Başvuru koşulları ve projenin ne zaman hayata geçeceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. İşin olsa ekibi olarak başvuru şartlarını, ne zaman başvuru yapılacağını ve detayları açıklamaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim