Binlerce taşeron işçisi bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından kadar süreceğini ne zaman başlayacağını merak etmeye başlarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ise 2018 yılı bütçe görüşmeleri büyük bir hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan 900 bin taşeron işçiye kadro müjdesinden sonra bir çok  Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler kendilerinin kadroya alınıp alınmayacağına merak etmeye başlamıştı. Bakan sarıeroğlu, belediye içerisindeki taşeron işçiler için iyi şartlarda istihdam sağlanacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye devam eden 2018 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, burada  merak edilen taşeron sorularına dairde açıklamalar yaptı. Hem asgari ücret, hem de taşeron kadro sürecine değinen bakan Sarıeroğlu, hazırda şu an kamuda 100 bin işçinin çalıştığını dile getirerek, “bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Bizlerde herkesin merak etmiş olduğu taşeron kodrosu hakkında gerekli yapılacak olan bilgileri verdik. Bir iki gün içinde düzenlemenin meclise geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim