Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU, asgari ücretli çalışan yüz binlerce işçiyi yakından ilgilendiren vergi dilimleri ile ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu. ÇSG Bakanı Sarıeroğlu, eski hükümlülerin taşeron kadro düzenlemesinde kadro alamayan işçiler için çıkartılan yönetmelik hakkında yaptığı açıklama ve asgari ücret maaşlarında vergi kesintileri ile ilgili açıklamasını aktarıyoruz.

İSTİHDAM PAKETİNE KESİN HÜKÜM KONULDU.

Bakan Sarıeroğlu, asgari ücretlilerin vergi kesintileri nedeniyle başladıkları ücret kayıplarına bir çözüm sunulacağını açıkladı. Bakan SARIEROĞLU; "Asgari ücretle ilgili yılın başında yılın sonunda gelir vergisi dilimi sebebiyle ortaya çıkan kayıpları bundan sonra kesin olarak önlemek için istihdam paketimizde kesin hüküm kondu. Bundan sonra asgari ücretlinin gelir vergisi dilimine girme gibi bir sorunu olmayacak" dedi.

ESKİ HÜKÜMLÜLER İLE İLGİLİ SÜRECİ BAŞLATTIK.

31 Mart 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan ve taşeron kadro işçilerden eski mahkûmiyetleri nedeniyle kadro alınmayan taşeron işçiler eski hükümlü statüsünde kadroya geçiş yapacaklar, Ayrıca Eski hükümlülerden bazı suçlardan mahkum olanlar işe alımda başvuru yapamayacak. Bakan SARIEROĞLU, bugün AK Parti Ankara Mart Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısına ". Taşeron konusunda teknik olarak taşeron tanımı neyse bunun gereğini biz yerine getirdik. 900 bin çalışan kardeşimize dokunan bu kadar geniş kitlenin kamuya geçişinin sağlandığı aynı anda başka bir model uygulanmamıştır" dedi.