Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti kongresinde Dün açıklanan taşeron işçilerin kadroya geçişleri hakkında verilen Müjdeden sonra bakan Sarıeroğlu'da CNN Türk'te yapmış olduğu açıklamasında taşeron işçilerinde geçişler mevcut maaşlarına yapılacak ifadesini kullandı.

İlk aşamada 450 bin kişiyi tam kadrolu olarak almış olacağız. Maaş konusunda da biz mevcut maaşları ile birlikte geçişlerini sağlıyoruz. Ayrıca kamuya geçen işçilerimizi 52 günlük ilaveten hediye ücret de eklenmiş olacak. Kamuda artık taşeron çalışan olmayacak.Çalışanların artık kazanmış oldukları  bu kıdemlerini bir kenare koymadık. Yıllık izinler gibi en son çalışmış oldukları şirketlerindeki kıdemleri de dikkate ayrıca alınacak. Maaş konusunda da biz mevcut maaşları ile birlikte geçişlerini sağlıyoruz. Ayrıca kamuya geçen işçilerimizi 52 günlük ilaveten hediye ücret de eklenmiş olacak. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,” kadroya alınacak olan taşeronların tayin hakkının olmayacağı, yer değiştirme yapamayacaklarını, güvenlik soruşturmasının mutlaka yapılacağını, bu uygulanan sürecin zaten kamuda çalışanlara yönelik gerçekleşecek olan bir uygulama süreci olduğunu dile getirdi.

900 BİN kişiyi kapsayan taşeron sürecinde tüm aileler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Müjdeli haberi sevinirken bakan Jülide Sarıeroğlu’da geçişlerde mevcut maaşlar olacak dedi.

Ayrıca kadroya geçiş yapacak olan taşeronlarda herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak, Ayrıca bu yasa gereği 52 günlük ikramiye hakkı kazanacak.
 

Editör: TE Bilisim