Ülkemizde istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçisi çalışma yapılarak kamuya kadrolu olarak girmeyi istemektedir. Söz konusu taşeron işçilere kadro konusu dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan beri görüşmeleri süren önemli bir konudur.

Dün 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kapsamında yurdun dört bir yanında kutlamalar yapılırken taşeron işçiler kadro isteklerini sloganlar atarak tekrar duyurdu. Erzurum'da yapılan kutlamalara Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı ve taşeron işçilere müjdeli bir haber verdi. Kadro geliyor mu?

MESAJINIZ ALINDI TALEBİNİZİ İLETECEĞİM

Erzurum'da düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da katıldı. Taşeron işçiler kadro istiyoruz sloganları üzerine Bakan Recep Akdağ taşerona kadro istiyorsunuz mesajınız alındı diyerek. Sözlerini mesajınız Bakanlar Kuruluna ve Başbakanımıza iletilecektir şeklinde devam etti.

BAKANLAR KURULUNDA GÖRÜŞÜLECEK

Bilindiği üzere taşerona kadro konusu bakanlar kurulunda görüşülecek ve bu görüşme de taşeron hakkında değerlendirmelerin yapılacağı Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yenilenmiş oldu. Bakan Recep Akdağ taşerona kadro konusunu Başbakan Binali Yıldırım'a ve Bakanlar Kurulu toplantısına taşıyacak. Bakanlar Kurulu toplantısının yapılması ile taşeron işçilere kadro verilmesi ve taşeron yasası görüşmeleri hakkında takvim çalışması yapılacaktır. Toplantının ardından yapılacak basın açıklaması taşeron işçiler tarafından takip edilecek en önemli gelişmeler arasında yer almaktadır.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim