Ülkemizde bir milyona yakın taşeron işçisi kamuya atanmak istiyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz seneden beri hükümet taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bir türlü taşeron işçilerine kadro müjdesi verilememişti.

Taşeron işçilere kadro konusunun bakanlar kurulunda konuşulacağının duyurulması ile tavkimin planlanması beklenmekteydi. Kadroların ne zaman verileceği beklenirken sonunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den müjdeli haber geldi. Buna göre taşerona kadro geliyor.

2 ALTERNATİF HAZIRLANDI!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapılan açıklama ile taşeron işçilere kadro verilmesi için iki alternatifin hazırlandığı ve bu konunun bakanlar kurulunda görüşülerek taşerona kadro verilmesi için uygun bulunan yolun seçileceği ve seçilen yola göre çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Peki taşeron işçiler için belirlenmiş olan alternatif yollar nelerdir? Bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi ve Bakan Faruk Özlü'de 2 alternatif yol hakkında her hangi bir bilgi vermedi.

KADRO NE ZAMAN VERİLECEK

Bakanlar kurulu görüşmesinde taşeron işçilerine kadro verilmesi konusu görüşülecek ve belirlenmiş olan 2 alternatif yoldan uygun olanı seçilerek taşerona kadro için çalışmalar yapılacak. Taşeron işçilerine bu sene kadronun verilmesi bekleniyor ancak kadronun ne zaman verileceği şu an için net belli değil.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim