Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Sağlık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce memur personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar genel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan sonuçlar ile yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 yerleştirmeleri sonucunda kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 3 bin 890 sözleşmeli personel alımını gerçekleştirdi. Şimdi gözler yeni alım ilanının yayımlanmasına çevrildi.

BAKAN MÜJDELEDİ

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığının bu sene 15 binden fazla personel alımı yapacağı tahmin edilmekteydi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı duyurusunda 12 bin 500 personel alımı yapacaklarını müjdeli haber olarak verdi.

İKİ AYDA ALIMLAR YAPILACAK

Yine Sağlık Bakanı Recep Akadğ 12 bin 500 sağlık personeli alımı yapacaklarını müjdelediği gibi alımların iki ay içerisinde gerçekleştirileceğini de duyurdu.
Şu an için net olarak Sağlık Bakanlığının şu tarihler arasında 12 bin 500 personel alımı yapacaklarına ilişkin her hangi bir bilgi yok. Ancak önümüzde ki iki ay içerisinde toplam 12 bin 500 kişilik alım ilanının Sağlık Bakanlığı aracılığı ile hazırlanması ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurularak müracaatların alınan KPSS puanları ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim