19. dönem POMEM kapsamında toplam 10 bin kişilik Polis Özel Harekat alımı yapılmıştı. Bu alımlarda fiziki yeterlilik ve mülakatlar tamamlanmış olup hangi adayların sınavı kazandığının kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Polis Özel Harekat olmak isteyen adaylar bilindiği üzere PÖH alımı ilanının çıkmasını istiyor. Peki PÖH alımı yapılacak mı? Bu soruların ardı arkası kesilmez iken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Polis Özel Harekat alımı ilanı bekleyenlere müjdeli haber vererek alımların süreceğini belirtti.

''PÖH ALIMLARI DEVAM EDECEK'' AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişiminde en çok hasarı Polis Özel Harekatın aldığını ifade ederek Polis Özel Harekat alımına devam edeceklerini ve aynı şekilde Jandarma Özel Harekat alımlarının da sürdürüleceğini duyurdu.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Şu an için 20. dönem POMEM üniversite mezunu 10 bin kişilik polis alımı süreci 14 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek. Bu alımların sona ermesi ile Haziran ayında 2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımının yapılması ve akabinde yine 2 bin kişilik komiser yardımcısı alımının da yapılması bekleniyor.
Bu alımlarda hariç olmak üzere yıl içerisinde Polis Özel Harekat alımının da yapılması beklenmekte olup ilerleyen dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığından Polis Özel Harekat ilişkin açıklama yapılması ve alım tarihinin verilmesi beklenmektedir.

POLİS ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
İLANLARDAN İLK HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ