Ülkemizde neredeyse bir milyona yakın taşeron işçi bulunmaktadır. Genel olarak belediyelerde istihdam etmekte olan taşeron işçiler yıl boyu işsiz kalmamışta olsa kendilerinin güvence altına alınması için kadroya geçmek istemektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda ödemeler konusunda ülkenin her hangi bir zorluk yaşamayacağı öğrenildi. Bilindiği gibi söz konusu işçi taşeron ya da kadro olması ile aldığı ücret arasında her hangi bir fark oluşmamaktadır. Buna göre taşeron işçilerin ne zaman kadro alacağı sorulrının yanıtı aranırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM'de Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçiler ile 4/C'li işçilerin kadro alması hakkında ki açıklamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptı. Buna göre Bakan Mehmet Müezzinoğlu çalışmaların sürdüğü ve her hangi bir aksamanın yaşanmadığını dile getirdi.

Aynı zamanda düzenlemelerin ne zaman yapılacağı ve yaşa takılanlar hakkında neler yapılacağı hakkında ki sorulara ise sabırlı olunması gerektiği açıklamasında bulunan Mehmet Müezzinoğlu henüz taşeron ve 4/C'li işçilere müjdeli haberi vermedi.

FETÖ ve askeri darbe girişiminin araya girmesi ile işçilerin kadro alma süreci biraz daha duraksamış gibi görünüyor. Fakat bu sen olmaz ise 2017'nin ilk çeyreğinde söz konusu çalışmanın tamamlanmış olması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim