Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Geçtiğimiz günlerde üniversite eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuruları alındı ve İşin Olsa ekibi olarak sürekli olarak alım başvuruları hakkında bilgiler verdik.

Buna göre Harp Okulları için toplam 5 bin 300 kişilik öğrenci alımı yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı Fikri Işık geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile bu konuya değinerek öğrenci alımı yaptıklarının altını çizmiş oldu. Peki yeni alım yapılacak mı?

ASTSUBAY ve SUBAY ALIMI

Şu anda astsubay ve subay alımları kuvvet komutanlıkları tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan ilanlar ile bildirilmektedir. Yine Milli Savunma Üniversitesi aracılığı ile de artık subay ve astsubay öğrenci alımları yapılacak. Geçtiğimiz aylarda 5 bin kişilik alımlar tamamlandı. Adaylar yeni alım olsun istiyor.

EN AZ LİSE MEZUNU ŞARTI

Milli Savunma Üniversitesi astsubay ve subay alımlarında en az lise mezunu şartı aranmakat olan yine adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmiş olması aranmaktadır. En az lise mezunu olan ve YGS'ye giren adaylar subay ile astsubay alımı ilanına müracaat edebilmektedir. Şu an için her hangi bir alım yok ancak yakın zamanda tekrar astsubay ve subay alımı ilanları yayımlanabilir.

ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
ASTSUBAY MAAŞI İÇİN TIKLAYINIZ
SUBAY MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ