Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere her sene bekçi alımları yapılmaya devam ederken bu sene ortalama 7 bin kişinin alınacağına yönelik İşin Olsa ekibimiz sık sık haberler üretmekteydi.

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile 7 bin alımının üstüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 10 bin kişinin daha alınacağı e toplam 17 bin bekçi alımı yapılacağını belirtti. Peki 17 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçi alım ilanı ne zaman yayımlanacak tarih hakkında duyuru yapıldı mı?

BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alımları bilindiği üzere tek seferde ilan olarak yayımlanmıyor tıpkı korucu alımları gibi il valilikleri aracılığı ile duyurulmaktadır. Bu sebepten dolayı hangi il valiliğinin hangi tarihte kaç kişilik bekçi alımı yapılacağı bilinmemekte olup alımların kademeli bir şekilde yıla dağıtılarak yapılması beklenmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde bekçi alımı ilanı bekleyen adaylarımız için il valilik sitelerini takip etmekteyiz. Kamuoyuna bekçi alımı ilanı yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz. Buna göre göreve başlayacak olan bekçiler görev yerleri hangi kuruma bağlıysa ona göre Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam edecektir.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim:Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim