Ülkemizde bilindiği üzere trafik kazalarının artması ve trafik terörünün bir tülrü önüne geçilememesinden dolayı kanunlarda bazı ağırlaştırmalar yapılmaya karar kılındı. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu trafik kurallarının çiğnenmesi ve kırmızı ışık ihlallerinin yapılması konusunda önemli açıklamalar yapıldı.

Şerit ihlali oldukça önemli bir konu olmasına rağmen ülkemizdeki çok sayıda vatandaş şeritlere bakmıyor ve bu vatandaşlar için İçişleri Bakanı tren gibi geçiyoruz açıklaması yaptı. Peki kırmızı ışık ihlali için detaylar nedir.

EHLİYETLERİNE EL KOYULACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında kırmızı ışık ihlallerinin para cezası olduğu ancak bundan sonra tekrarı halinde kişinin ehliyetine geçici süre el koyulacağı belirtildi. Tabi kaç gün boyunca kişinin sürücü belgesine el koyulacak ve daha sonrasında yine kırmızı ışıkta geçilirse kişinin tamamen ehliyetine el koyulacak mı bilgi verilmedi. Yine Süleyman Soylu şerit ihlali için de önemli duyuru yaptı.

KİMSE ŞERİT İHLALİ YAPAMAYACAK

Cep telefonları ile vatandaşların kural ihlali yapanları bildirmesi için ekiplerin oluşturacağı söylenirken şerit ihlali konusunda da toleransların kaldırıldığı ve kimsenin şerit ihlali yapamayacağı söylendi. Buna göre acil bir durum olmadığı sürece kanunda tolerans verilen araçlar haricinde kimse şerit ihlali yapamayacak ve şerit ihlali yapanlara da cezalar verilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni düzenlemelerin yapıldığını ve çok kısa bir süre içerisinde hayata geçireceklerini duyurdu.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim