Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Türkiye İş Kurumu Türkiye'deki işsizlik konusunda önemli çalışmalar yapmakta olup hem ofislerinde hemde sahada görev yapan iş ve meslek danışmanı İMD personelleri ile görevlerini yerine getirmeyi sürdürüyor.

Türkiye İş Kurumu uzun süredir ve iş ve meslek danışmanı İMD kadrosu için her hangi bir atama yapamadı ve geçtiğimiz sene ki 3 bin kişilik İMD memuru alımı Maliye Bakanlığı tarafından kabul edilmediği düşünülmektedir. Senenin başında İŞKUR tarafından yayımlanan ve İşin Olsa ekibi tarafından da gündeme getirilen performans raporu ile bin iş ve meslek danışmanı alımı yapacağı belirtilmişti.

BAKAN AÇIKLAMADI İMD MEMURU ALIMI YAPILACAK

İŞKUR'un bin (1.000) iş ve meslek danışmanı İMD memuru alımı yapmayı planladığı performans programı ile duyurulmuştu ancak alımların kesin olarak yapılıp yapılmayacağı bilinmiyordu ve konu hakkında sonunda kamuoyuna önemli bir açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yeni yapılan açıklama da yakın zaman içerisinde İŞKUR'un bin iş ve meslek danışmanı alımı yapacağı belirtildi. Net olarak tarih verilmedi ancaka yakın zamanda atamaların yapılacağı belirtildi.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim