Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni polis alımı yapıp yapmayacağı ve alım yapacaksa alımların ne zaman gerçekleştireceği büyük bir merak ile beklemekteydi. Emniyet Genel Müdürlüğünden ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bu konu hakkında açıklama gelmediği için adaylar duyurunun yapılmasını bekliyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Karaman Polis Meslekyüksekokulu'nda polis adaylarının mezuniyet törenine katıldı ve burada pek çok konu hakkında önemli duyurular yaptı. Süleyman Soylu önemli konularda duyuru yaptığı gibi yine polis alım ilanı yayımlanmasını bekleyen adaylara da müjdeli bir haber verdi.

10 BİN POLİS ALINACAK

Süleyman Soylu 10 bin Polis Özel Harekat alımı sürecinin devam ettiğini ve mülakatların yapıldığını belirterek yakın zamanda 10 bin polis alımının daha yapılacağını müjdeledi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünün 10 bin polis alımı ilanı yayımla sürecinde olduğu öğrenildi.

KADINLAR KONTENJAN İSTİYOR

Bilindiği gibi 19. dönem POMEM PÖH alımında kadınlara kontenjan ayrılmadı ve kadınlar bu dönem için kendilerine kontenjan ayrılmasını istiyor. Buna göre 10 bin polis alımında en az bin kişilik kadınlara kontenjan ayrılması bekleniyor.

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sicili temiz olmak
Yüzünde veya fiziğinde kusur olmamak
Boy - kilo orantılı olmak
Yaş sınırını geçmemek (İLAN İLE BELLİ OLACAK)
Aranan eğitim şartına sahip olmak (İLAN İLE BELLİ OLACAK)

Yukarıda aranacak olan bazı şartlar belirtilmiş olup ilanın en kısa süre içerisinde yayımlanması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim