Bilindiği üzere 26 Mart 2017 tarihinde yapılan duyuru sonucunda saatlerin geri alınmayacağı ve yaz saatinde tüm yıl devam edeceği belirtilmişti. İlgili karar uygulanmaya devam ederken dün Danıştay'dan önemli bir açıklama geldi. Yapılan duyuruda yaz saati uygulaması yürütmesinin durdurulma kararı alındığı belirtildi.

Hükümetin 30 günlük süreçte konu hakkında açıklama yapması ve gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonar saatlerin ne zaman geri alınacağını duyurması beklenirken bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak çok önemli bir açıklama yaptı ve şimdi herkesin kafası karıştı.

BAKAN SAATLER GERİ ALINMAYACAK DEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bugün saatlerin geri alınıp, alınmayacağı konusunda açıklama yaptı. Buna göre yaz saati uygulamasının ülke ekonomisine katkı sağladığı ve bu sebepten dolayı saatlerin geri alınmayacağı, yaz saati uygulamasının devam ettirileceği belirtildi. Peki şimdi ne olacak?

Danıştay bir taraftan hükümetin 30 günlük süreçte düzenlemeleri yapması ve yaz saati uygulamasını iptal etmesini istiyor. Ancak bir yandan da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yaz saati uygulamasının ekonomiye katkı sağladığını ve bu yüzden saatlerin geri alınmayacağını belirtiyor. Herkesin kafası bu konu hakkında karıştı. Ancak ülke ekonomisi düşünüleceği için saatlerin geri alınmayacağı tahmin ediliyor.

DANIŞTAYIN SAATLERİ GERİ ALIN AÇIKLAMASINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ