Türkiye bilindiği üzere yeni aldığı karar ile sınırda ülkeyi tehdit edecek unsurların barındırılmaması yolun da emin adımlar ile ilerliyor. Afrin için düzenlenen Zeytin Dalı Harekatının başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından Kuzey Irak için de operasyon sinyalleri verilmişti.

Buna göre Kuzey Irak'ı temizlemek için sızma operasyonları ile birkaç kilometre içeriye giren Mehmetçik'in hızla ilerleyişi devam ediyor. Türkiye'yi tehdit edecek unsurların tamamen silinebilmesi için başarılı operasyonlar sürerken bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok önemli açıklama yapıldı.

"KANDİL'E AZ KALDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da Kuzey Irak'a yönelik yapılan operasyonda Türk askerinin içeriye 26 - 27 kilometre girdiği girmiş olduğu alanları temizlediği Kandil'e az kaldı ifadelerini kullandı. Daha önce Kandil'e şöyle girilecek böyle girilecek açıklamalarının yapıldığını ve şu anda ise Kandil'e az kaldı kimse merak etmesin açıklamalarının söylendiği duyuruldu.

Operasyon için yapılan son dakika açıklamalarına bakıldığında Türk askerinin Kuzey Irak'ta Hakurk, Bermize, Kalereş ve Sidekan bölgelerini kontrol altına aldığı ve Kandil'e açılan Barazgir Vadisine giriş yaptığı gelen haberler arasında yer almaktadır. Duyurular geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.