Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen 2018 bütçe ve istişare toplantılarında Maliye Bakanı Naci Ağbal, merak edilen taşeron sorularına dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 900 bin taşeron için verilmesi planlanan kadrolara dahil bir çok spekülasyon haberler çıkarken, gündemin en çok konuşulanı ise KİT’lere kadroların verilip verilmeyeceği oldu.

Kimi kesim KİT’lere kadroların verilmesini yanlış bulurken kimi kesim ise kadrolardan KİT’lerinde faydalanmasını istiyor. KİT’lerin kadroya dahil edilecek mi sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KİT’lerinde dahil olacağı mesajını verdi.

Naci Ağbal, “bu konuda beklentileri karşılayacak bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Kapsayacak kurumları ve çalışanları İnşallah birkaç gün içerisinde sizlerin de ifade ettiği kurumlar şeklinde açıklanacaktır. Çok geniş bir toplumda kesme ilgilendiren bu konuyla ilgili çıkacak olan karar geniş toplum kesimlerini memnun edecek. Bizler onların haklarını daha ileriye götürecek ve ayrıca kamuda, kamunun genelinde bu çalışmalarımızı hayata geçireceğiz”dedi.

Editör: TE Bilisim