Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kurumlarda görev yapan bir milyona yakın taşeron işçinin bilindiği üzere devlet güvencesi altına alınması için hükümet uzun bir süredir ilgili konuyu incelemeye almıştı. Konu hakkında açıklamanın yapılması beklenirken sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Bakanlığın resmi internet sitesinden kamuoyuna duyuru yapıldı.

Yapılan açıklama da taşeron olarak istihdam eden personellerin sürekli işçi olarak kamuya alınacağı öğrenildi. Buna göre en çok düzenleme döneminde doğum veya hastalık izninde olanlar ya da vatani görev sebebi ile işte olmayanların durumu ne olacağı konusuydu. Bu konu hakkında da duyuru yapıldı.

BU KİŞİLERE DE KADRO VERİLECEK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi internet sitesinde konu hakkında yayımlanan duyuru da düzenleme esnasında doğum veya hastalık izninde olanlar ile vatani görev askerlik sebebi ile işten olmayanlarında sürekli işçi yani kadrolu statüsüne geçirileceği belirtildi.

Düzenlemenin yakın zaman içerisinde yapılması ve kamuoyuna konu hakkında duyuru yapılması beklenmektedir. Açıklama geldiğinde İşin Olsa aracılığı ile sizlere duyuru yapacağız.

Editör: TE Bilisim