Sağlık Bakanlığının 2018 yılı bütçe Görüşmelerinde Sağlık Bakanlı Ahmet Demircan konuşma yaptı. Konuşmak için kürsiye çıkan Bakan Demircan bugüne kadar yapılan falieyetler , güncel durum ve 2018 yılı hakkında konuşmalar yaptı. Bakan kürsideki konuşmasında Sağlık Personellerinede büyük müjdeyi verdi! Sağlık Bakanı kamuya 36 bin Sağlık personeli alımı yapılacağını belirtti.

36 BİN PERSONEL ALINACAK MÜJDESİ VERDİ!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan kürsideki konuşmasında KPSS 2017/5 tercihlerinde alınan personel sayılarına ve 2018 de alınması hedeflenen personellerden bahsetti. Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 kapsamında kamuya 12 bin 380 personelin yerleştiğini ve bunlardan 11 bin 233 personelin ataması yapıldığını açıkladı.Geriye kalan adayların ise güvenlik soruşturmasının hala devam ettiğini belirtti. 

Ayrıca 2018 yılında alınmasını hedeflenen 9 bin lik doktor atamsı yapılacağını ve 27 bin ebe ve hemşire ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Demircan, Türkiye'nin OECD ülkeleri içerisinde hekim ve hemşire sayısı açısından en az personele sahip olduğuna dikkati çekti. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan TBMM genel kurulunda alınacak personellerin statüsü hakkında da bilgiler verdi ve Bu konudan sonra yapılacak yasal düzenleme sonrasında bu sefer taşeron işçi alınmayacak, yeni düzenlmeye göre alınacağını ve oradada ihtiyaç doğrutusunda rakamı karşılayacaklarını belirtti.