Babasını yatığı sırada satırla öldürdüğü gerekçesiyle  gözaltına alınan ve tutuklanan Hasan Karakuş için mahkemede annesi Hacer Karakuş, oğlundan şikayetçi olmadı.


Çorum'da babasını uyurken satırla öldürdüğü iddiasıyla  tutuklanan HASAN Karakuş'un yargılanmasına başlandı. 

Karakeçili Mahallesi'nde geçen yıl Temmuz ayında satırla babası İsmail  Karakuş'u (59) öldürdükten sonra polise teslim olan Hasan Karakuş (34) hakkında,  "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle açılan davanın ilk duruşması,  Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık Hasan Karakuş'un yanı sıra annesi Hacer  Karakuş (70) ile kardeşi Derya Karakuş (26) ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Karakuş, duruşmadaki ifadesinde babasını öldürdüğünü kabul  ettiğini söyledi. Şizofreni hastası olduğunu iddia eden Karakuş, "Hastalığım  nedeniyle bazen elimde olmayan şeyler yapıyorum. Normal hayatta böyle bir insan  değilim, karıncayı bile incitemem. Ama olay günü babamın, anneme yönelik 'seni  kıtır kıtır keserim' sözlerini duymuştum. Anneme zarar vermemesi için onu  öldürdüm." ifadelerini kullandı.

'Hakim bey beni tedavi ettirin'

Tedavi olmak istediğini dile getiren Karakuş, "Hakim Bey, beni tedavi  ettirin, ben iyileşmek istiyorum." dedi.

Sanığın annesi Hacer Karakuş da oğlundan şikayetçi olmadığını  belirterek, "Oğlum beni çok seviyor. Bana hiç laf söyletmez. Ancak babasıyla  sürekli tartışırlardı. Ben oğlumdan şikayetçi değilim." diye konuştu.

Oğlunun yaklaşık 10 yıldır tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını ifade  eden Karakuş, "Olayın olduğu gün babasının beni öldüreceğini duymuş, keşke  duymasaydı. Akşam saatlerinde de biz yan odada yatarken babasını nacakla  öldürmüş. Sonra da polisi aramış. Biz, polis ve ambulans evin önüne gelince olayı  öğrendik." ifadesinde bulundu.

Sanığın kardeşi Derya Karakuş ise ağabeyinden şikayetçi olduğunu  söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın hastalığıyla ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumunca  rapor hazırlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

Karakeçili Mahallesi'nde yaşayan Hasan Karakuş, 29 Temmuz 2015'te  babası İsmail Karakuş'u, uyurken satırla boğazını keserek öldürdükten sonra  polisi arayarak teslim olmuştu. Karakuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 
Editör: TE Bilisim