15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin üzerine çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Polis Özel Harekat alımları yapıldı. Bilindiği gibi 19. dönem Polis Özel Harekat alımlarında adayların en az lise mezunu olması arandı ve KPSS şartı kaldırılarak yaş şartı da yükseltildi. KPSS şartının kaldırılıp yaş şartının yükseltilmesi her ne kadar başvuru yapacak olan adaylar için beğenilmiş olsa da Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartışma konusunda neden olmuştu.

124 Milletvekili İmzaladı: KPSS Şartı Aransın!

Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartışılan konu ile 124 milletvekili konu hakkında imza toplayarak Polis Özel Harekat alımlarında torpil'in olmaması için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının aranması isteniyor. Anayasa Mahkemesi toplanan bu imzalar ile görüşme yaptı.

Mülakat Tarihi Belli Oldu Mu?

Anayasa Mahkemesi toplanan imzalar ile PÖH alımlarında aranan şartların düzenlenmesi için görüşme yaptı. Yapılan görüşmeler hakkında kamuoyuna bildiri ilan edildi. Ancak henüz mülakat tarihleri belli olmadı.

19. dönem Polis Özel Harekat alımlarında fiziki yeterlilik sınavlarını geçen ve başarılı olan adayların Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek olan mülakat tarihlerini beklemekten başka bir şey yapamamaktadır. Polis Akademisi Başkanlığı da mülakat tarihlerinin belirlenmesi için Anayasa Mahkemesinden çıkacak kararı bekliyor olabilir.
Editör: TE Bilisim