Ülkemizde çok sayıda kişi astsubay olarak görev yapmayı tercih etmektedir. Özellikle liseyi bitiren ya da lise eğitimine devam eden kız ile erkek öğrenci Silahlı Kuvvetler bünyesinde astsubay rütbesinde istihdam etmek istemektedir.

İşin Olsa ekibimize de sosyal medya aracılığı ile çok sayıda astsubay nasıl olunur, astsubay olma şartları nelerdir, astsubaylıkta aranan nitelikler gibi sorular geldiği için sizler için bu özel içeriğimizde bilmek istediklerinizi anlatıyoruz.

NASIL ASTSUBAY OLUNUR?

Astsubay olmak için liseyi bitirebilir, üniversite sınavına girebilir ve astsubaylık için istenilen baraj puanını alırsanız Astsubaylık Meslek Yüksek Okuluna girerek 2 senenin sonunda astsubay olarak göreve başlayabilir. Ya da üniversitelerin açıköğretim dahil ön lisans bölümlerinden bir tanesini bitirirseniz silahlı kuvvetler ilan yayımladığında astsubaylık için müracaat edebilirsiniz.

ASTSUBAYLIKTA ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Boy ve kilo belirli ölçülerde olmak
Sağlık sorunu olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak
Askeri okullardan atılmamış olmak

Yine bazı kuvvet komutanlıkları ekstra olarak KPSS, YDS vb. gibi sınavlara katılmış olmanız isteyebilir ve ilanlar yayımlandıkça Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerinden birinde istihdam edebilirsiniz.

ASTSUBAY ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TAKİP EDİN
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz