İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı yıl içerisinde açık askeri pozisyonları için ilanlar yayımlamaktadır. Profesyonel orduya geçiş süreci olduğu için Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ilanları sıklıkla yayımlanmaktaydı ancak uzun süredir ilan yayımlanmıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) sınıfında istihdam etmek isteyen adaylar ilgili kuvvet komutanlığının biran önce ilanları yayımlamasını istiyor. Peki ilanalr ne zaman yayımlanacak, tarih belli oldu mu?

ASKERLİK ŞARTI ARANMAYACAK

Bilindiği üzere çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Jandarma Genel Komutanlığının alım yapacağı uzmab erbaş çavuş Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) sınıfları için aranan askerlik şartı kaldırıldı. Yani bundan sonra yayımlanacak olan ilanlarda askerlik şartı aranmayacaktır.

Askerlik şartı aranmadığı gibi 25 sınır olan yaş da esnetilerek 27'ye yükseltildi. Yeni dönemde yayımlanacak olan ilan sabırsızlık ile bekleniyor peki bu sene alım yapılacak mı? İlanlar ne zaman yayımlanacak.

BU SENE ALIM YAPILACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sene Jandarma Genel Komutanlığının binlerce askeri personel alımı daha yapacağını duyurmuştu yani alımlar yapılacak fakat henüz ilanlar yayımlanmadı. Sıklıkla ilan yayımlandığı için eğitim bölgelerinde yoğunluğun yaşandığı ve eğitim gören asker öğrenci sayısının azalması ile yeni alımların başlayacağı tahmin ediliyor.

DİĞER ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim